mandag den 15. oktober 2012

Tur på kakao-farm i Asafo

Over 90 % af den ghanesiske befolkning beskæftiger sig inden for landbrug, hovedsagelig dyrkning af kakao og Asafo ligger i hjertet af landets kakaoproduktion. Så vi var hurtige til at sige ja, da vi blev tilbudt en rundvisning på en lokal kakao-farm, af en ansat pedel på hospitalet hvis bror er kakao-farmer.

Fra venstre: Kakao-farmer, Christina og vores guide


















En billedserie om hvordan kakao bliver til:

Ja, kakaobønnerne vokser på træer.

Bønnen flækkes og indmaden fjernes.
Indmaden samles på stedet.



Ovenover: Høsten transporteres til landsbyen, hvor den tørres i solen på lange borde.
Nedenunder: Færdigtørret kakao, klar til afsendelse og Mirela mingler med de lokale.
















Landsbyliv














Der laves "fufu" - en mos af plantainer og yams, som puttes i suppe.






































Udover kakao er der mange andre eksotiske frugter i Asafo:
Nedenunder ses tobak til venstre og plantainer til højre.







































Ovenover ses en kokospalme til venstre og bananer til højre, samt en ananas-busk nedenunder til venstre. Ellers ses "beautiful Asafo".




       

Ingen kommentarer:

Send en kommentar